Maatwerk software in de klas

Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie met 31.500 bachelor- en 3.500 masterstudenten. Binnen de Faculteit Educatie biedt het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) onder andere de bachelor opleiding Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal en de masteropleiding Dovenstudies/Leraar Nederlandse Gebarentaal aan.

Het IGT&D stelt studenten instaat in practicumlokalen video opdrachten te bekijken en zelf video opnamen te maken welke kunnen worden ingeleverd bij de docent. De gebruikte (analoge) video techniek is echter verouderd en toe aan vervanging. Ook wijkt de gebruikte hardware af van de standaarden binnen de hogeschool waardoor het operationeel beheer van de lokalen niet goed aansluit op de processen die hiervoor zijn ingericht.

Geboden oplossing

Burst Video ontwikkelde nieuwe talenpracticum software op maat. De HD camerabeelden worden nu realtime ge├źncodeerd en als videostreams via het netwerk gedistribueerd. Docenten kijken vanaf hun werkplek live mee met de studenten en hebben de mogelijkheid in te zoomen op de beelden en een videochat te starten. Ook kan de docent zijn beeld live uitzenden om zo klassikaal de studenten toe te spreken.

Nieuw lesmateriaal wordt tijdens het importeren automatisch getranscodeerd naar een gangbaar videoformaat en gesynchroniseerd naar de werkplekken. Gemaakte video opdrachten kunnen door studenten op USB stick worden gezet of worden ingeleverd waarna ze automatisch in de centrale opslag van de docent worden geplaatst.

Meerwaarde

De hoge resolutie beelden bieden meer detail en het feit de deze nu door de applicatie zelf verwerkt worden maakt kostbare video distributie apparatuur overbodig. De nieuwe software is ontwikkeld volgens de huidige standaarden en draait in het eigen domein van de Hogeschool. Dit stelt gebruikers instaat in te loggen onder hun eigen profiel en voorkomt afwijkende procedures in het operationeel beheer.

neem contact op
Terug