Totaaloplossing TV playout

Omroep Gelderland maakt radio, televisie en internet/nieuwe media en is de publieke omroep voor de grootste provincie van Nederland. Bij dit moderne en professionele mediabedrijf werken 180 mensen. De studio’s vindt u in Arnhem.

Voor het inplannen en uitspelen van de dagelijkse TV programmering van de zender werkt de omroep met Vector3 playout software en video servers. Deze apparatuur is echter toe aan vervanging en het is belangrijk dat de nieuwe oplossing geschikt is voor SD en HD materiaal. Ook dient deze goed aan te sluiten op de processen en bestaande applicaties van de omroep.

Geboden oplossing

Na een gedegen eigen onderzoek waarbij verschillende systemen zijn vergeleken heeft Omroep Gelderland opnieuw gekozen voor een samenwerking met Vector3 en Burst Video. De bewezen betrouwbaarheid en het veelzijdige karakter van de Vectorbox software waren in grote mate doorslaggevend.

De nieuwe playout is instaat gelijktijdig SD en HD materiaal af te spelen (‘simulcasting’) in verschillende bestandsformaten. Een karakter generator voor logo’s, tickers en animaties is inbegrepen evenals een planning software waarmee de redactie playlists kan programmeren. De apparatuur is volledig redundant uitgevoerd zodat er in geval van problemen direct naar de backup kan worden geschakeld.

Meerwaarde

De nieuwe oplossing stelt Omroep Gelderland instaat nieuwe producties en live evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse en de Zwarte Cross in HD te combineren met bestaand SD materiaal uit het archief. De zeer complete protocol ondersteuning en xml gebaseerde configuratie maakt het inpassen in de bestaande infrastructuur gemakkelijk te realiseren.
neem contact op
Terug