Interactieve video presentaties

Airborne Museum ‘Hartenstein’ is een museum in Oosterbeek over de Slag om Arnhem in september 1944. In het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag, komen verhalen tot leven van Britse, Poolse en Duitse militairen. Het heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s.

Burst Video, al sinds 1988 actief als leverancier van het museum, is gevraagd te assisteren bij de modernisering van het ‘oude’ deel van Villa Hartenstein door het leveren van diverse audiovisuele totaaloplossingen. Belangrijke wensen hierin zijn het delen van meer informatie over de collectie, het toevoegen van interactiviteit en beleving, en het ter beschikking stellen van videomateriaal.

Geboden oplossing

Door gebruik te maken van touchscreen informatieschermen in de verschillende ruimtes van de Villa kan de bezoeker zelfstandig video interviews kijken en door de collectie bladeren. Al het materiaal is meertalig of ondertiteld zodat de bezoeker dit in zijn eigen taal kan doen. De door Burst Video ontwikkelde ‘Slide Designer’ touchscreen ontwerp software stelt medewerkers van het museum instaat zelfstandig de touchscreen presentaties aan te maken, te bewerken en te beheren.

Naast de touchscreens wordt er ook gebruik gemaakt van video presentaties. Zo wordt er in de grote ‘Tirion’ zaal een introductiefilm gespeeld waarbij de video in groot formaat geprojecteerd wordt op een vitrine. Taalkeuze vindt plaats middels een robuust knoppenpaneel welke is verbonden met de videoplayer.

Meerwaarde

Interactieve presentaties, gebruikersvriendelijke software en robuuste installaties. Dit alles vanzelfsprekend op tijd opgeleverd voor de heropening en zonder het overeengekomen budget te overschrijden.

neem contact op
Terug