Live beeldbewerking voor STL

Het Libanon-tribunaal is een internationaal hof onder toezicht van de Verenigde Naties. Het is gevestigd in Leidschendam en heeft tot taak om de moord op Rafik Hariri, oud-premier van Libanon, te onderzoeken en verdachten te berechten op basis van het Libanese strafrecht. Teneinde volledige transparantie te bieden worden zittingen in het tribunaal van begin tot eind in beeld gebracht. De beelden worden ter beschikking gesteld aan journalisten en uitgezonden op de Libanese staatstelevisie.

Het komt met regelmaat voor dat bijvoorbeeld namen van getuigen of bewijsstukken in de zaak behandeld worden die niet in de openbaarheid mogen worden gebracht. Het beeldmateriaal dient dus te worden bewerkt om het uitlekken hiervan te voorkomen. Het bewerken mag echter niet te veel tijd in beslag nemen en dient bij voorkeur (semi)live te gebeuren.

Geboden oplossing

Burst Video leverde een recorder oplossing die de binnenkomende HDSDI beelden met een vertraging uitspeelt. In de tijd tussen en binnenkomen en uitspelen van de beelden heeft de operator de mogelijkheid op de tijdlijn censuur toe te passen.

De volledig redundant uitgevoerde totaaloplossing bestaat onder andere uit Vectorbox recorders, Broadcast Pix beeldmengers en Lynx Technik signaal distributie.

Meerwaarde

De geboden oplossing stelt het Libanon-tribunaal instaat haar beelden live te bewerken en met een geringe vertraging door te zetten naar onder meer de perstribune. De live beeldbewerkingen besparen (render)tijd en geld en komen de transparantie ten goede.

neem contact op
Terug