Nieuwe weerstudio voor MeteoGroup

MeteoGroup is het grootste private weerbedrijf in Europa met kantoren wereldwijd. Via online, RTV, narrowcasting, print en mobiele platforms voorziet MeteoGroup in uitgebreide weeroplossingen op maat voor uitgevers en mediaorganisaties.

MeteoGroup produceert op grote schaal innovatieve weervideo’s met presentator. Het opnemen, bewerken en distribueren van deze videoclips kost erg veel tijd en is een proces dat normaliter de nodige technische kennis verlangt van de gebruikers.

Geboden oplossing

Een weerstudio zonder operationele crew die door de presentatoren zelf bediend wordt. Videoclips worden live geproduceerd waarbij de presentator voor een greenscreen staat en zelf de opname start en stopt. Met een druk op de knop wordt de opname naar het gewenste output formaat gerenderd waarna hij direct beschikbaar is voor distributie naar de betrokken mediaorganisaties.

Om een perfecte chromakey kwaliteit te waarborgen wordt gebruik gemaakt van de Ultimatte 11, de interactieve background komt uit het grafische weersysteem van MeteoGroup. Links en rechts van de groene wand bevinden zich video monitoren waarop de presentator zichzelf live in de compositie ziet. Voor de verdere distributie en verwerking van de signalen wordt onder andere gebruik gemaakt van de Lynx Technik Yellobrik serie, Plura broadcast monitoren, JVC camera, Avid Media Composer en Black Magic Design routing.

Meerwaarde

Het resultaat is een gebruikersvriendelijke opstelling die de weerpresentatoren instaat stelt zelfstandig en snel videoclips te produceren. Voor MeteoGroup resulteert dit een substantiële besparing in zowel kosten als tijd.

neem contact op
Terug