ASI Multiviewer op maat

DutchView is een Nederlands bedrijf dat zich voornamelijk richt op het (live) registreren van televisie- radio-, internet- en muziekproducties. Tijdens veel live registraties, zoals bijvoorbeeld de Tour de France, werkt Dutchview met draadloze camera’s aan boord van helikopters en motoren. Camerabeelden worden gestreamd naar een regiewagen waar ze bij elkaar komen en worden weergegeven op een scherm door een multiviewer.

De regisseur bepaalt op basis van de beschikbare beelden welke camera hij live naar TV stuurt. Vanwege het onvoorspelbare karakter van dergelijke events komt tijdelijk signaalverlies echter regelmatig voor. Bij het kort wegvallen van een stream hebben de decoders veel tijd nodig om te herstellen. Terwijl de stream alweer beschikbaar is staat het beeld nog op zwart en kan de regisseur niet beschikken over de betreffende camera’s.

Geboden oplossing

Burst Video ontwikkelde voor Dutchview een ASI Multiviewer waarmee 16 beelden van HD kwaliteit gelijktijdig bekeken kunnen worden en waarbij het beeld vrijwel direct (100ms) herstelt na uitval of storing. Deze beelden komen binnen over IP met een snelheid van 8-12 Mb/s in 1080i resolutie (broadcast kwaliteit).

De software decodeert deze beelden real-time en maakt ze zichtbaar in een zelf in te delen multiview weergave op een touchscreen. Behalve het beeld kan ook het geluid worden afgeluisterd. Door middel van een rood kader om het beeld wordt aangegeven welke camera on-air is, dus in de uitzending zit.

Meerwaarde

Dankzij de nieuwe ASI Multiviewer weet Dutchview op ieder moment welke binnenkomende beelden beschikbaar zijn. De operator en regisseur hoeven niet langer in onzekerheid te wachten op het al dan niet herstellen van streams, hetgeen garandeert dat de regisseur nu altijd de beste beelden tot zijn beschikking heeft.

Neem contact op
Terug